De fruit pluktrein vervoerde de belangstellenden naar de fruitbomen en bracht ze met de buit terug.
De fruit pluktrein vervoerde de belangstellenden naar de fruitbomen en bracht ze met de buit terug. (Foto: Han Giskes)

Beemster Food Week voorziet in behoefte

BEEMSTER - "Ja, de week was zeker een groot succes", reageert een enthousiaste Daniƫlle Woudstra van VISIT Beemster na afloop van de Beemster Food Week, die inhoudelijk bestond het promoten en tonen van de lokale producten uit de Beemster en de betreffende bedrijven.

Er was ook de Food Tour. Voor deze gang langs de deelnemende bedrijven werden 75 tassen verkocht. Dat betekent dat zeker 150 mensen op pad zijn geweest door de Beemster.  "Ik heb enthousiaste kopers van de tas gesproken en ook de deelnemende bedrijven waren heel enthousiast. En dan het weer, dat was geweldig. Het was een fantastisch eerste weekend", aldus Woudstra.

De restaurants deden ook hun best. Zo kreeg bijvoorbeeld iedereen bij Twaalf in Purmerend een lokale amuse; voor velen vaak onbekende producten, maar ook zeker 50% die wel op de hoogte was van deze mooie producten.

Een van de adressen waar belangstellenden naartoe konden tijdens de Food Week was de 'Beemster fruit pluk trein'. Kinderen met ouders konden opstappen en werden in de gelegenheid gesteld om fruit te plukken en deze in een emmer of een zelf meegebrachte doos mee naar huis te nemen. De fruit pluktrein rijdt 1 kilometer het land in naar de fruitbomen . 

Machinist is Geert Butterman, die jaren heeft gewerkt als machinist bij NS en nu inzetbaar is als berijder van deze loc. "Onze vakantie verzetten we speciaal voor deze Efteling in de Beemster", aldus de vrouw van Geert. "Dit is zijn lust en zijn leven, hij brengt de plukkers met zijn loc heen en de plukkers met de hun oogst weer terug naar het begin om af rekenen. We hebben heel veel belangstelling gehad."

Afgelopen zaterdag was VISIT Beemster aanwezig bij de afsluiting van de Dutch Food Week in Almere. Daniƫlle Woudstra tot slot: "We werden ook daar goed onder de aandacht gebracht."



Veel belangstelling was er voor de lokale producten.