Het bestuur van Sportraad Purmerend.
Het bestuur van Sportraad Purmerend. (Foto: aangeleverd)

Stem op een fittere samenleving

Op woensdag 24 november mogen we in Purmerend en Beemster weer naar de stembus. Een moment waar wij als burgers lokaal een oordeel kunnen geven op het gevoerde beleid en een moment waar wij als burgers voor de komende vier jaar het verschil kunnen maken.

Helaas raken we de doelgroep onvoldoende 

Zoals u van ons gewend bent leggen wij bij de lokale verkiezingen de programma’s naast elkaar om deze te toetsen op de door ons aan de politiek aangereikte aandachtspunten.. Deze aandachtspunten zijn te vinden op onze website. Ook dit jaar hebben wij die toets gedaan. Het stemt ons gerust dat bij bijna alle partijen er aandacht is voor sport en bewegen. Maar wat we ook zien is dat bij slechts enkele partijen er sprake is van een integrale kijk op nut en noodzaak van een fitte samenleving.

Veel initiatieven

Wij kennen allemaal de lokaal gebezigde kreten als Purmerend Sportstad en initiatieven als Purmerend stadspromotie etcetera. In de vorige column schreven we ook hoe belangrijk het is om lokaal sporticonen te gebruiken om medeburgers aan het bewegen te krijgen. Ook zien wij dat zowel de politiek als Spurd veel initiatieven nemen om medeburgers meer aan het bewegen te krijgen. Helaas raken we de doelgroep hiermee onvoldoende.

Meer saamhorigheid

Er zal dus een nog veel integralere manier van werken moeten worden gevonden in de wijk tussen zorginstellingen, onderwijs, sportverenigingen en andere bewegingsaanbieders. Want sport en bewegen is niet alleen een doel maar ook één van de middelen om meer samenhorigheid in de samenleving te brengen, hangjongeren te beperken, de zorg binnen te perken te houden en juist door de sociale cohesie een fijne leefomgeving te hebben.


Ons stemadvies is dan ook, lees de programma’s en stem op een fittere samenleving.


Bewegen binnen de sport


Sportraad Purmerend


www.sportraadpurmerend.nl