Hang-Out voor jongeren in inloophuis

PURMEREND -Inloophuis Stichting Wij Allemaal is een ontmoetingsplek voor iedereen die leeft met kanker. Het huis biedt ondersteuning op psychosociaal gebied in de breedste zin van het woord.

In januari 2020 was de start van een kinderactiviteit, 'KidzTime' genaamd, met als doelgroep kinderen tussen de 5 en 12 jaar, waarvan ouders of naasten ziek zijn. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten zijn er vaste rituelen. Zoals het kaarsje branden en praten via de vertelstok. Het doel: kinderen vanuit veiligheid en herkenbaarheid een onbezorgde middag te bezorgen.

"We merken dat de behoefte groot is, voor KidzTime draaien wij nu een groep van 5 tot 8-jarigen en een groep van 9 tot 12-jarigen. In navolging van deze groep starten wij vanaf 27 oktober aanstaande 'De HangOut' voor jongeren van 12 tot 16 jaar", aldus kinder- en jeugdtherapeut Mirjam Bouwes.

In De HangOut groep kun je je verhaal delen, even stoom afblazen en/of met één van de jeugdvrijwilligers praten. "Als een jongere het moeilijk vindt om zich te uiten kijken we samen naar een andere manier zoals schilderen of tekenen", zegt projectmanager en coach in de kinderopvang Loes de Wolf.

Deze tijd is bedoeld om even niet met de ziekte bezig te hoeven zijn maar om een middag helemaal jezelf te kunnen zijn. Jane van Houtert, jongerenweker bij Clup Welzijn: "Onze ruimtes zijn hier helemaal voor ingericht, er zijn ondermeer sportactiviteiten maar ook een televisie, (computer)spelletjes en luie stoelen."

Het drietal staat voor samenwerken, verbinden en inspireren. Wil jij hier graag bij zijn of ken jij iemand die hier baat bij heeft, neem dan contact op via info@wij-allemaal.nl