Afbeelding

Deveny volledig afhankelijk van Lica

Vervolg van voorpagina

opleiding gegaan. De goed getrainde assistentiehond Lica geeft haar de broodnodige houvast. Ze is gelukkig maar weet dat ze 100% afhankelijk is van het beestje.

Anders gezegd: Deveny kan niet zonder Lica, die onder andere getraind is in het zoeken van een stoel voor haar vrouwtje en -indien nodig- tussen Deveny en andere personen in gaat staan zodat zij meer ruimte heeft. "Dat is af en toe nodig, zeker als ik een aanval voel aankomen. Nu ik met jou praat gaat het redelijk, maar ik voel me wel opgejaagd."

In sommige gemeenten wordt een assistentiehond en alles wat daarbij komt kijken via de wet WMO vergoed. Tot nu toe is het Deveny niet gelukt om via de WMO hier bewezen te krijgen dat ze Lica echt dag en dagelijks nodig heeft om goed en veilig te kunnen functioneren. 

35 trainingen

Om Lica de komende periode de trainingen te laten volgen die nodig zijn om acuraat op te treden als Deveny een paniekaanval dreigt te krijgen, zijn minimaal 35 trainingen nodig. Alleen de kosten hiervan bedragen al € 3.500,-. Recent kreeg de Purmerendse van de fokker van Lica drie trainingen aangeboden. De tijd begint nu te dringen.  

"Nu ik met jou praat gaat het redelijk, al voel ik me wel opgejaagd"

Uit volkomen onverwachte hoek diende Nancy Evers zich aan. Zij heeft zich de situatie van Deveny danig aangetrokken en is een inzamelingsactie via GoFundMe gestart.


"Ik vind dat Deveny geholpen moet worden. Ze is nog maar 25 jaar en dan al elke dag met paniekaanvallen rondlopen. Er moeten toch mensen zijn die geld doneren, zodat ze in staat is om alle noodzakelijke trainingen en opleidingen te volgen. Ik vind gewoon dat Deveny een normaal leven moet kunnen leiden en zou ieders steun zeer op prijs stellen", aldus Nancy.

Donatiepagina

Via de link http://gofund.me/dbf115a9 komt men rechtstreeks op de donatiepagina van Deveny. Het is ook mogelijk om naar de website www.gofundme.com te gaan en te zoeken naar Deveny Happee.