Afbeelding
Een mooi defilé voor de negentigjarige Cor. (Foto: aangeleverd)

Mooie 'drive-in' verjaardag voor Cor (90)

PURMEREND - Cor Cieraad wachtte afgelopen zondag een hele grote verrassing. Hij werd donderdag 24 maart 90 jaar oud, en je zal maar die geweldige leeftijd bereiken en weten dat het feest met de hele grote familie in de tuin er niet in zit nu. Tot hij en zijn echtgenote Corrie zondagmiddag nietsvermoedend door hun dochter aan een tafeltje voor de deur van hun woning in de Overwhere werden gezet en hij het middelpunt werd van een bijzondere 'drive in'-verjaardag.

De twee kinderen, de vijf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, met de nodige aanhang, reden in met ballonnen versierde auto's luid toeterend bij hem langs. "Hij heeft er enorm van genoten", vertelt kleinzoon Fabian Kalfsvel. "Hij vond het zo jammer dat hij zijn verjaardag niet mocht vieren, zeker omdat hij 90 jaar zou worden. Normaal zet hij een partytent in de tuin en hebben we daar een feestje."

90 Rozen

"Daarom bedachten we dit alternatief. We wisten het tot het moment zelf geheim te houden voor hem en mijn oma. Ik had vlak ervoor met een smoes zijn auto weggehaald voor de deur, mijn tante zette snel een tafeltje en twee stoeltjes neer en daar werden ze neergezet. En zo zagen ze de hele familie langskomen, iedereen was er op twee na."


"We waren met negen auto's, elke auto had tien rozen mee, dus hij kreeg er 90 in totaal." Het kon niemand in de buurt echt ontgaan. Er was een grote sticker met 90 op het raam geplakt en de tuin was versierd met vlaggetjes en ballonnen. "En we maakten aardig wat lawaai", lacht Fabian.

Coronaproof

"We bleven allemaal bij de eigen auto, met mondkapjes op, dus alles was helemaal coronaproef en veilig. Opa moest af en toe wel een traantje wegpinken. Hij vond dit zo mooi om mee te maken, dat je op deze dag toch bijna je hele familie bij elkaar hebt. En zo zie je ook dat er in deze tijd nog best veel mogelijk is om iets bijzonders te doen."