Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Ommetje

REGIO - Voor een fysieke en mentale gezondheid is elke dag een wandeling maken belangrijk. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt.

Wandelen houdt de hersenen gezond. Dagelijks twintig minuten een ommetje maken kan de fysieke en mentale gezondheid aanzienlijk verbeteren. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan iedereen op een leuke manier samen wandelen, maar niet op dezelfde locatie. Motiveer elkaar dagelijks om een ommetje te maken.


Elke dag een ommetje maken is goed voor je hersenen. De Ommetje-app is dan ook ontwikkeld in samenwerking met de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Download gratis de Ommetje-app, kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij en word de fitste van jouw team!


Een wandeling maken mag gewoon in coronatijd. Bewaar minimaal anderhalve meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.


Meer weten? Ga naar

www.hersenstichting.nl/

ommetje