Hoeven we in de toekomst geen handen meer op het stuur?
Hoeven we in de toekomst geen handen meer op het stuur? (Foto: Adobe Stock)

Geen handen meer aan het stuur?

REGIO - Verandering is de enige constante op de innovatiegedreven automarkt. Merken doen er alles aan om de consument hongerig te houden.

Volgens de trendwatchers leidt het geen twijfel dat er een revolutie plaatsvindt. De auto van de toekomst is niet alleen elektrisch, maar kunnen ook autonoom rijden en in toenemende mate als deelvoertuig worden ingezet. In 2021 drukken deze ontwikkelingen steeds meer hun stempel op de automarkt.

Elektrisch rijden

Het aantal nieuwe elektrische auto's in Nederland is in 2020 hard gestegen, onder meer vanwege een aanschafsubsidie. Dat constateert de ANWB. Het totale aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen steeg naar bijna 145.000, een verdubbeling ten opzichte van 2019. Men ziet nog voornamelijk zakelijke rijders in elektrische auto’s, maar met de introductie van betaalbare modellen komen stekkerauto’s met een grote actieradius voor steeds meer mensen binnen handbereik.

Rijhulpsystemen

Nieuwe auto's worden steeds slimmer. Ze beschikken over systemen die de veiligheid van de bestuurder en andere verkeersdeelnemers ten goede komt. Parkeersensoren en cruise control krijgen gezelschap van rijstrookassistentie, verkeersbordherkenning, dodehoekbewaking en vele andere innovatieve technologieën. De rijhulpsystemen vormen de opmaat naar een toekomst waarin zelfrijdende auto’s de normaalste zaak van de wereld zijn.

Licht, klein en zuinig

De auto's die vorig jaar werden verkocht zijn bescheiden van formaat. Ook op de tweedehands automarkt zijn occasions in compacte klasse het populairst.

Bron: www.auto-bedrijven.info.