Afbeelding
(Foto: )

SeniorLAB zoekt vrijwilligers

WEST-FRIESLAND - Voor het project SeniorLAB zijn de Westfriese Bibliotheken op zoek naar vrijwilligers die op een luchtige en speelse manier, minder mobiele ouderen de lol van digitale technologie kunnen laten ervaren.

Ervaar de digitalisering op een speelse manier

Met ondersteuning vanuit de Bibliotheek voer je zelfstandig activiteiten uit in bijvoorbeeld een verzorgingshuis of in de Bibliotheek. Denk aan een kennismaking met robotkatten, virtual reality brillen, een selfie maken of een training Klik & Tik op locatie. Plezier speelt een belangrijke rol om de angst van digitalisering onder de doelgroep te verminderen. Omdat je nauw contact hebt met de doelgroep speel je een actieve rol in het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Toegankelijkheid

Alle inwoners van West-Friesland hebben te maken met een snel veranderende maatschappij. Voor een inclusieve samenleving is het essentieel dat alle (technologische) vernieuwingen voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. Maar ook dat onze inwoners naar vermogen kunnen (blijven) deelnemen aan de samenleving.

Aanmelden

Heb je affiniteit met de doelgroep, zie je het belang van digitale technologie en vind je het leuk om nieuwe activiteiten te ontwikkelen? Dan ontvangen we graag een aanmelding van jou op deze vrijwilligersvacature.


Voor meer informatie over het SeniorLAB of om je aan te melden kun je contact opnemen met Marloes van Manshanden, mmanshanden@westfriesebibliotheken.nl.