De Philharmonie in Haarlem.
De Philharmonie in Haarlem. (Foto: Rodi Haarlem)

Aftrap nieuw cultuurplan 2022-2028

HAARLEM - Eind 2020 gaf de gemeente Haarlem de aftrap om tot een nieuw Haarlems cultuurplan voor 2022-2028 te komen. Wethouder Marie-Thérèse Meijs luisterde naar 26 woordvoerders van de Haarlemse podia, theaters, musea en kunstenaars.

In deze eerste sessie gingen zij met elkaar in gesprek over hun visie op het culturele landschap van Haarlem in 2028.


Eind 2020 is ook een enquête over dit onderwerp aan het Digipanel van Haarlem gestuurd.

Nog toegankelijker

Wethouder Meijs: "Mijn wens is om op zoek te gaan naar dwarsverbanden tussen verschillende sectoren. De kwaliteit van cultuur in Haarlem is hoog en moeten we blijven stimuleren. De gesprekken met partners en initiatiefnemers laten zo veel betrokkenheid en passie zien. Zij helpen ons de juiste keuzen te maken."

Ambities

Er volgen nog een aantal sessies en interviews met betrokken sectoren van Haarlem. De gemeente raadpleegt hen over de vijf ambities die de gemeenteraad heeft vastgesteld. In dit cultuurplan komen de visie en ambities voor de Haarlemse kunst- en cultuursector te staan. Ook worden deze uitgewerkt in een uitvoeringsagenda voor 2022-2024.

Startnotitie

De uitgangspunten zijn te vinden in de startnotitie Cultuurplan 2022-208. Deze startnotitie is te lezen op www.haarlem.nl/cultuurplan/ onder Besluiten en verslagen.


Hier worden binnenkort de resultaten uit de enquête gedeeld.


Bron: gemeente Haarlem