Afscheidshuis 'De Kade'.
Afscheidshuis 'De Kade'. (Foto: Aangeleverd)

Rouwen in een huiselijke omgeving

HAARLEM - Een warme plek, waar nabestaanden terechtkunnen om te rouwen in een knusse en huiselijke omgeving. Zo omschrijft Ineke Smit, zelf al ruim twintig jaar actief in de uitvaartwereld, het pas geopende Afscheidshuis “de Kade” op de Haarlemse Zomerkade.

“Ons uitvaartbedrijf heeft nu in totaal zes afscheidskamers, waarvan het Afscheidshuis op de Zomerkade 161 met twee afscheidskamers sinds november geopend is”, zo vertelt uitvaartverzorgster Ineke Smit aan het Haarlems Nieuwsblad.

20 jaar ervaring

De onderneemster runt sinds 11 jaar haar eigen bedrijf, Ineke Smit Uitvaartverzorging. Daarvoor was zij verpleegkundige, rouwbegeleidster en gaf ze trainingen over rouw en verlies aan onder andere SPH- en MGZ studenten en bij zorginstellingen.

Continu volgeboekt

“We merkten dat er een ontzettend grote behoefte is aan een centrale, knusse plek, waar nabestaanden kunnen samenkomen in een huiselijke sfeer”, aldus Smit.

'Echt thuis voelen'

“Sommigen willen of kunnen namelijk door bepaalde omstandigheden thuis geen afscheid nemen van hun dierbaren. In het Afscheidshuis is een warme sfeer; houten vloer, uitnodigende meubels en schemerlampen om het af te maken. Zo voelen de nabestaanden zich echt thuis.”

Meer informatie

Je vindt het Afscheidshuis aan de Zomerkade 161 in Haarlem (in het voormalige tandartshuisje). Nabestaanden kunnen 24 uur per dag terecht in het Afscheidshuis.


Ineke Smit Uitvaartverzorging

06 54661799

Inekesmituitvaartverzorging.nl

Afscheidshuis 'De Kade'.