De combinatie van werken en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn.
De combinatie van werken en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn. (Foto: Marco Heyda)

Werk en mantelzorg combineren

AMSTERDAM - Mantelzorgers die een baan combineren met zorgtaken kunnen 30 januari gratis deelnemen aan een nieuwe training ‘Werk en mantelzorg combineren' van Markant. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen vindt de bijeenkomst fysiek of online via Zoom plaats.

De combinatie van werken en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn. In de training krijgen de deelnemers tips om hierin een goede balans te vinden. Verder ontmoet men anderen die in dezelfde situatie zitten. Behandeld worden onderwerpen als: Wat bespreek je met je collega’s en leidinggevende? Hoe krijg en houd je de regie? Hoe zorg je voor meer energie? Grenzen stellen, hoe ga je ermee om?

De bijeenkomst is zaterdag 30 januari van 09.30 tot 16.30 uur bij Markant, centrum voor mantelzorg, Zwanenburgwal 206 in Amsterdam (coronaproof). Deelname is gratis inclusief lunch. Als de bijeenkomsten online worden gehouden dan zijn er twee bijeenkomsten van twee uur, op 30 januari en 6 februari. Aanmelden kan via 020-8868800 of e-mail info@markant.org o.v.v. Training ‘Werk en mantelzorg', met naam en telefoonnummer. De training wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en georganiseerd door Markantwww.markant.org.