Voor Elkaar

AMSTERDAM - Het platform Voor Elkaar in Amsterdam biedt hulp aan mensen die het moeilijk hebben. Vrijwilligers gaan mee voor een ommetje, doen boodschappen of luisteren gewoon naar iemands verhaal.

Nu de strenge maatregelen tegen het coronavirus nog even van kracht blijven, is het voor iedereen soms lastig om de moed erin te houden. Kwetsbare en positief geteste Amsterdammers kunnen of mogen de deur niet uit; de eenzaamheid slaat toe. Voor iedereen die hulp nodig heeft, is er sinds maart Voor Elkaar in Amsterdam. Coördinator Jorrit Boomgaardt: “Buurtorganisaties hebben de handen ineengeslagen om Amsterdammers tijdens de coronacrisis zo goed mogelijk te helpen. Er zijn meer dan genoeg vrijwilligers beschikbaar.”

Bijna 3000 Amsterdammers hebben sinds maart al hulp gekregen via Voor Elkaar in Amsterdam. 6000 vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen. Medewerkers koppelen hulpvragers en vrijwilligers per buurt aan elkaar. Boomgaardt: “In eerste instantie helpen we met praktische vragen, zoals hulp met boodschappen doen of het uitlaten van de hond. Maar soms blijkt aan de telefoon dat mensen weinig contacten hebben of zelfs eenzaam zijn. Dan koppelen we ze bijvoorbeeld aan een maatje uit de buurt. Of we verwijzen naar leuke cursussen en trainingen via internet. Vaak gaat er echt een wereld voor mensen open."

Meer weten over hulp vragen of hulp bieden www.voorelkaarinamsterdam.nl. Bel voor hulp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur met 020-7670031. Of mail naar info@voorelkaarinamsterdam.nl.