Onderduikster Sabine Fröhlich en de Hoogkarspelse verzetsman Cor Schipper.
Onderduikster Sabine Fröhlich en de Hoogkarspelse verzetsman Cor Schipper. (Foto's: aangeleverd)

Jaarboek Historisch Hoogkarspel-Westwoud

HOOGKARSPEL / WESTWOUD - De Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud presenteert op 8 november in De Schalm te Westwoud haar zestiende jaarboek Rondom de Leeuw. In het jaarboek staat een grote verscheidenheid aan onderwerpen.

Sint cadeautip uit de regio

Het jaarboek strekt zich uit van de bronstijd via de middeleeuwen tot en met de kroniek van 2020. Ook de mens staat centraal: er is ruime aandacht voor bijvoorbeeld de eerste sociale woningbouw van Westwoud en haar bewoningsgeschiedenis, de post en telefonie in Hoogkarspel, de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, 90 jaar SC Spirit '30, de naamgeving van de dorpen of buurtschappen en bijnamen voor haar bewoners. Aangevuld met onder meer Westfriese verhalen en gedichten, groepsfoto's, Toen en Thans en honderden foto's.

Op 8 november deelt Koos Schipper uit eigen onderzoek opgedoken nieuwe informatie rondom de dood van Dr. Wytema. Van zijn hand is ook een artikel opgenomen in dit jaarboek.

Reigerspassage

Het jaarboek kost 17,50 en is zaterdag 13 en 20 november te koop in de Reigerspassage (van 9.00 tot 16.00 uur) in Hoogkarspel of tot eind december bij Gemakswinkel Hoogkarspel (voorheen Symijo). Ook te bestellen op www.shhw.nl (voor buiten Hoogkarspel en Westwoud worden verzendkosten in rekening gebracht).

Postkantoorman Harm Schraa.
Afbeelding