Anne-Marije Kouwenhoven-van der Ploeg, voormalig zangeres van de Enkhuizer Oriëntal Jazzband, onthult steen voor Fitzgerald.
Anne-Marije Kouwenhoven-van der Ploeg, voormalig zangeres van de Enkhuizer Oriëntal Jazzband, onthult steen voor Fitzgerald. Foto: aangeleverd

Onthulling tegel Sgt.Pepper’s Jazz Walk of Fame

Algemeen

ENKHUIZEN - Zondag 21 november werd rond 12.00 uur een tegel onthuld voor de beroemde Amerikaanse jazzzangeres Ella Fitzgerald in de Jazz Walk of Fame. De Enkhuizer Jazz Walk of Fame is een initiatief van Sgt. Pepper’s Jazz-Club. De tegel werd onthuld door Anne-Marije Kouwenhoven-van der Ploeg, voormalig zangeres van de Enkhuizer Oriëntal Jazzband en is vocaal op enkele cd’s van de band te horen.

Enkhuizer Jazz Walk of Fame

De Jazzwalk werd in 2008 feestelijk geopend met startplaquettes van de Sgt. Pepper’s Jazz-club, het jazzfestival en nagenoeg alle - toen bestaande - jazzbands op het Venedie. Daarmee geeft de Jazzwalk de geschiedenis weer van de jazz in Enkhuizen. Daarna zijn al meer dan twaalf (inter-)nationale bands of individuele jazzgrootheden geëerd met een tegel. Zondagmiddag 21 november is Ella Fitzgerald daar bij gekomen.

Ella Fitzgerald geëerd in Jazz Walk of Fame

Fitzgerald was een Amerikaanse jazzzangeres die als een van de grootste jazzvocalisten ooit wordt beschouwd. Ze werd dan ook roemend onder andere ‘Queen of Jazz’ genoemd en won dertien Grammy Awards. Fitzgerald had een groot bereik van vier octaven en een duidelijke uitspraak. Haar stem leende zich prima voor scatzang. Prachtig waren haar duetten met Louis Armstrong, die vaak doorspekt waren met vocale humor. 

Ella Fitzgerald.
Steen voor Ella Fitzgerald in Jazz Walk of Fame.