Links op de foto Rob Wouters, oogarts en eigenaar van het oogcentrum en ambassadeur van Sport Unlimited bij Vek-Wik.
Links op de foto Rob Wouters, oogarts en eigenaar van het oogcentrum en ambassadeur van Sport Unlimited bij Vek-Wik. Foto: aangeleverd

Sporten met een visuele beperking

Algemeen

ENKHUIZEN - In januari wordt gestart met sporten voor mensen met een visuele beperking (Sport Unlimited). Sport Umlimited is een initiatief van Vek-Wik in samenwerking met Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard en Oogvereniging Noord-Holland. 

Er zijn inmiddels twee leskrachten beschikbaar, een gymzaal is gereserveerd en het specifieke materiaal bestemd voor deze tak van sport is aangeschaft. De eerste les vindt woensdag 12 januari plaats van 16.00 tot 17.00 uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer. De lessen zijn bedoeld voor alle leeftijden en voor zowel inwoners van Enkhuizen als (ver) daarbuiten.

De Bonte Veer gymzaal

Deelnemers sporten op eigen tempo en niveau. Vanuit een basis van plezier en zelfvertrouwen wordt gewerkt aan het verbeteren van de motoriek en het uitbreiden van bewegingspatronen. Iedere deelnemer krijgt de aandacht en tijd die nodig zijn om binnen de groep te aarden. De lessen bestaan uit bewegen, fitness en spelvormen. Naast het belang van bewegen staan de sociale contacten en het plezier centraal.

Ballen met bellen

Hoe het sporten voor slechtzienden eruit ziet? Neem de ballen op de foto: daarin zit een belletje zodat mensen met een visuele beperking de bal aan horen komen. De skibrillen zijn helemaal donker, zodat er een gelijke situatie is voor iemand die helemaal blind is en iemand die een beetje ziet.

Aanmelden Sport Unlimited

Gymzaal De Bonte Veer, Wielewaal 1 te Enkhuizen. De gymzaal is op de eerste verdieping en uitstekend bereikbaar met een lift. Direct bij het wijkcentrum is voldoende parkeergelegenheid. Welwonen Enkhuizen neemt eventueel gewenst vervoer van en naar het NS-station Enkhuizen voor haar rekening. Aanmelden kan bij Hans de Vries, voorzitter van gymvereniging Vek-Wik via voorzitter@vekwik.nl of 06 8320 5270.