Afbeelding
(Foto: )

Filmvoorstellingen Orion

BOVENKARSPEL - In de planetariumruimte van volkssterrenwacht Orion worden doorlopend korte presentaties over sterrenkunde en ruimtevaart gegeven en worden korte filmpjes vertoond over deze onderwerpen en de sterrenhemel met de maan, planeten en sterrenbeelden. Zondag 28 november en zondag 12 december draait om 15.00 uur de fulldome film Op zoek naar de cholocadeplaneet en om 16.00 uur de film Dinosaurs ad dusk.

De films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd. Elke film duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. De films zijn leuk en leerzaam, zowel voor jeugd als volwassenen. Entree is 5 euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar betalen 3 euro. Wel aanmelden van te voren via pr@volkssterrenwachtorion.nl .

In de expositieruimte van de sterrenwacht geven vrijwilligers informatie over onderwerpen als sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Er zijn onder andere schaalmodellen met betrekking op sterrenkunde en ruimtevaart, meteorieten, mineralen en fossielen (zoals eieren en voetafdrukken van een dino) te zien. Er kan door microscopen gekeken worden naar mineralen. Op een laagdrempelige en speelse manier worden natuurkundige proefjes gedaan en uitleg gegeven over onder andere de breking van het licht door prisma’s en lenzen, over statische elektriciteit en magnetisme.

Openingstijden: tweede en vierde zondag van de maand van 14.oo tot 17.00 uur. Er hoeft niet van te voren te worden aangemeld. De toegang is gratis; een vrijwillige financiele bijdrage is welkom. Volkssterrenwacht Orion, Veilingweg 21B. In het Streekbos in het Streekbos Paviljoen op de 1e verdieping in Bovenkarspel. Zie ook: www.volksterrenwachtorion.nl.

Afbeelding