Afbeelding
(Foto: Oranje Fonds)

Activiteiten voor NLdoet gezocht

REGIO - Alle maatschappelijke organisaties in Nederland kunnen weer hun activiteiten aanmelden voor NLdoet op 11 en 12 maart 2022. Het Oranje Fonds maakt het voor alle stichtingen en verenigingen die nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken weer mogelijk om mee te doen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Aanmelden kan via www.NLdoet.nl.

Maatschappelijke organisaties hebben veel (veer)kracht getoond tijdens de coronaperiode en onderstreept hoe hard ze nodig zijn in de samenleving. Denk aan zorgboerderijen, voedselbanken en buurthuizen waar mensen elkaar ontmoeten. Veel activiteiten moesten op een alternatieve manier georganiseerd worden en veel dingen zijn noodgedwongen blijven liggen. Zoals het opknappen van binnenruimtes en het organiseren van uitstapjes of evenementen voor de doelgroep. NLdoet is hét moment om deze belangrijke activiteiten uit te voeren.

Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, extra werk te verzetten met nieuwe vrijwilligers en de organisatie in de schijnwerpers te zetten. Deelnemende verenigingen en stichtingen kunnen bij het Oranje Fonds een bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen voor catering en materialen. Doe dit voor 31 januari 2022.