Peuters vanaf 2 jaar zijn op de Spelenderwijs van harte welkom.
Peuters vanaf 2 jaar zijn op de Spelenderwijs van harte welkom. (Foto: Pixabay)

Peutergroepen ‘Spelenderwijs op weg naar school’ bij Kinderopvang ‘t Herdertje

ZWAAG - Kinderopvang ‘t Herdertje is al jaren een begrip in Zwaag en omgeving. Voor zowel dagopvang als buitenschoolse opvang bieden zij veilige en vertrouwde opvang op de mooiste plekjes. Bij Kinderopvang ‘t Herdertje zijn er ook peutergroepen ‘Spelenderwijs op weg naar school’, welke zijn gestart in samenwerking met basisscholen in Zwaag en Zwaagdijk. Peuters vanaf 2 jaar zijn op de Spelenderwijs van harte welkom!

De peutergroepen Spelenderwijs zijn geopend op de dinsdag- en donderdagochtend en zijn gevestigd in de volgende basisscholen: Het Ooievaarsnest en De Wingerd in Zwaag, Sint Lidwina in Zwaagdijk, Noorderdracht in Oosterblokker en Sint Jozef in Blokker.

Het doel van Spelenderwijs is dat peuters in een veilige en vertrouwde omgeving nieuwe vaardigheden verwerven, zodat kinderen een stevige basis hebben om zich verder te ontwikkelen. De peutergroepen hebben een gezellige, huiselijke groep in de basisschool. Op deze manier leren de peuters spelenderwijs de gewoontes en de kinderen van de basisschool kennen.

De peutergroep ‘Spelenderwijs op weg naar school' is een samenwerking tussen de peuteren de kleuterleerkracht, waardoor er ingespeeld kan worden op de individuele ontwikkeling van ieder kind. Peuters die toe zijn aan een nieuwe uitdaging kunnen meedoen met een activiteit in de kleuterklas. Jonge kleuters die nog moeten wennen in de klas, kunnen even tot rust komen op de peutergroep als daar behoefte aan is. Op deze manier wordt de overgang naar de basisschool Spelenderwijs ondersteunt door onze pedagogisch medewerker.

Mocht u interesse hebben in Spelenderwijs, kunt u uiteraard altijd contact opnemen met Kinderopvang ‘t Herdertje: 0229-248745. Ook kunt u een afspraak maken om vrijblijvend eens bij een Spelenderwijsgroep te komen kijken. De koffie staat voor u klaar!

Peuters vanaf 2 jaar zijn op de Spelenderwijs van harte welkom.
Peuters vanaf 2 jaar zijn op de Spelenderwijs van harte welkom.