Lieke Visser op de baan van Streeker Altetiek Vereniging.
Lieke Visser op de baan van Streeker Altetiek Vereniging. (Foto: Fons Mok)

Fieldlab: 'Heel bizar om te organiseren!'

GROOTEBROEK - Het Westfries Atletiekgala 2021 valt onder de tien atletiekwedstrijden die als Fieldlab mogen doorgaan. Aan de atletiekwedstrijd zaterdag 19 juni, georganiseerd door Streeker Atletiek Vereniging (SAV), mogen maximaal 250 atleten zich inschrijven. "Hier komt de nationale en internationale atletiektop op af", zegt Jan Ettes van SAV. "Als het meezit zien we clubiconen Lieke Klaver en Nadine Visser."

Topsport West-Friesland: Westfries Atletiekgala 19 juni

SAV heeft een ontheffing gekregen van het ministerie van VWS om de wedstrijd onder ‘Uitzondering Topsport’ te organiseren. Jan Ettes: "Onder strenge voorwaarden, ongeacht de geldende maatregelen, vindt de atletiekwedstrijd bij SAV in Grootebroek op sportpark De Kloet plaats. Als het meezit, zien we clubiconen Lieke Klaver en Nadine Visser op de eigen thuisbaan deelnemen samen met andere nationale en internationale toppers. Het Westfries Atletiekgala maakt deel uit van het Nationaal Kwalificatie circuit. De atleten die deelnemen op zaterdag 19 juni krijgen de mogelijkheid zich te kwalificeren voor topcompetities, EK’s onder de 23 jaar de Paralympics en de Olympische Spelen."

Eigen teststraat

Er mag geen publiek bij zijn, zegt Ettes. "De voorbereidingen gebeuren uiterst serieus en met veel zorg met het oog op de beperkingen. Het is heel bizar om te organiseren, zoveel komt er bij kijken! Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 250, publiek is niet toegestaan en iedereen wordt verplicht getest of moet een negatieve testuitslag kunnen aantonen. Niet alleen de atleten worden getest, maar ook elke coach en elk jurilid. Daarvoor is een hele teststraat ingericht. Zodra de overheid maatregelen verruimt, wordt bekeken in hoeverre het programma van het Westfries Atletiekgala hierop kan worden aangepast."

Coronaproof

Het programma van het Westfries Atletiekgala bestaat bij de mannen uit een 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m 110mH, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen (op uitnodiging). Bij de vrouwen bestaat het programma uit een 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m 100mH, verspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen (op uitnodiging).

Lieke Klaver Gateshead

Afgelopen weekend veroverde Lieke Klaver uit Enkhuizen bij de openingswedstrijden van de Diamond League in Gateshead brons op de 400 meter. Ze finishte in een tijd van 52,03 seconden. Klaver is zeker van deelname aan de Olympische Spelen de komende zomer in Tokyo. Tweevoudig Europees indoorkampioene op de 60 meter horden Nadine Visser, die opgroeide in Hoogkarspel, kampt met een scheurtje in de hamstring, die ze eerder deze maand opliep bij de Harry Schulting Games in Vught. Zij hoopt op tijd fit te zijn voor de Olympische Spelen.


Inschrijvingen voor het Westfries Atletiekgala verloopt via Atletiek.nu.

Lieke Klaver uit Enkhuizen geldt als een van de favorieten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding