Vertrouwde kermis in Hoogkarspel in september 2021.
Vertrouwde kermis in Hoogkarspel in september 2021. (Foto: Rodi archief)

Najaar staat bol van evenementen in Enkhuizen en de Streek

DRECHTERLAND / ENKHUIZEN - De kermis in Venhuizen vindt dit jaar plaats op 17, 18 en 19 september, zegt organisator Sebastiaan Redeker, op Facebook: "Ik heb 99 procent goedkeuring gekregen van de gemeenten. We gaan kermis vieren in Venhuizen."

Afhankelijk van de coronamaatregelen wordt later duidelijk hoe de kermis er in september uit zal zien. Redeker: "We willen dan proberen zoveel mogelijk vrijheden te creëren. Kan dat niet, dan passen we ons aan naar hoe de situatie dan is."

Kermis Hoogkarspel

Het kermiscomité van Hoogkarspel besloot eerder al de kermis dit jaar te laten plaatsvinden tussen 22 en 26 september.

Harddraverij Enkhuizen

In Enkhuizen is het spannend wanneer de harddraverij plaatsvindt. Traditioneel de derde donderdag van september. Mochten de coronamaatregelen het op de gebruikelijke datum nog niet toelaten, dan wordt de kortebaandraverij verplaatst naar 14 oktober. De organisatie van het jaarlijkse festijn stelde vorige maand al een alternatieve datum vast, daarmee rekening houdend met de planning van de andere harddraverijverenigingen. ,,We wilden het sowieso op een donderdag houden”, aldus bestuurslid Edwin Jans. "Dat zijn we in Enkhuizen gewend. En deze datum was nog vrij. Later moet je niet gaan zitten, want dan wordt het te koud en te donker."

Harddraverij Enkhuizen derde donderdag van september.
Harddraverij Enkhuizen derde donderdag van september.