Afbeelding
(Foto: archief)

Lucht in De Stek

GROOTEBROEK - Om geld bij elkaar te fietsen voor een optimaal ventilatiesysteem in dorpshuis De Stek organiseert het dorpshuis zaterdag 12 juni een fiets/puzzeltocht.

Yvonne Duijn van De Stek: "We weten ondertussen dat goed ventileren heel belangrijk is voor de gezondheid. De Stek heeft als er veel bezoekers zijn problemen met de ventilatie. Daarom is er samen met de gemeente een plan ontwikkeld dat garant moet staan voor een optimale ventilatie als straks De Stek weer open gaat. Dit plan kost echter veel geld. Er is een verdeling gemaakt van de kosten en De Stek moet een deel van de ventilatie zelf betalen. Daarom deze fietstocht, waarmee we hopen een deel van de kosten te betalen."

Puzzeltocht

De fiets/puzzelspeurtocht gaat door heel West-Friesland, waarbij ook vragen en opdrachten moeten worden opgelost. Yvonne: "Dus het wordt zeker geen saaie tocht. De lengte is iets meer als 30 kilometer. Voor onderweg zorgt De Stek voor een hapje en een drankje. Zo dragen we met z’n allen een steentje bij voor lucht in De Stek."

Starten kan vanaf 10.00 uur bij dorpshuis De Stek. De kosten zijn 15 euro pp. Inschrijven als team van vier personen kan ook. Dit kost 50 euro per team. Inschrijven kan via destekkarin@ziggo.nl.