Het beeld, vervaardigd van cortenstaal, heet heel toepasselijk Dialoog, passend in het thema van de beeldenroute Land-Water-Dialoog.
Het beeld, vervaardigd van cortenstaal, heet heel toepasselijk Dialoog, passend in het thema van de beeldenroute Land-Water-Dialoog. (Foto: aangeleverd)

Beeld Dialoog vervangt Madonna

HOORN - De afgelopen tijd ontstond op kunstgebied in Hoorn veel commotie over het beeld Madonna van de Limburgse kunstenaar Jos Breurskens. Passanten op het Visserseiland stoorden zich aan de uitstraling van de geplaatste Madonna. Vanuit het stadhuis kwam het verzoek binnen om het beeld te verwijderen. Stichting In Den Beginne gaf hier gehoor aan. Het beeld is verplaatst naar Pop-Up Museum Expoost aan de Roode Steen waar het een plek heeft gekregen in de beeldentuin. Als alternatief in de beeldenroute heeft In Den Beginne de Amsterdams beeldhouwer Eric Don bereid gevonden om de plek op het Visserseiland op te vullen met een twee meter hoog beeld van zijn hand, vervaardigd van cortenstaal. Het heet heel toepasselijk Dialoog, passend in het thema van de beeldenroute Land-Water-Dialoog.