Het museum op het Oostereiland kan op enkele afdelingen weer extra hulp gebruiken.
Het museum op het Oostereiland kan op enkele afdelingen weer extra hulp gebruiken. Foto: archief

Museum van de 20e Eeuw in Hoorn draait als vanouds

Algemeen

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw draait weer prima. Na een sluiting van vele maanden kon het begin juni weer open en ontvangt men dagelijks weer enthousiaste bezoekers. Daarom kan het museum op enkele afdelingen weer extra hulp gebruiken. Wie als vrijwillig(st)er wil werken binnen een leuk team, kan nu contact opnemen.

Extra vrijwilligers welkom

Bij de entree van het museum is versterking welkom. Vrijwilligers ontvangen bezoekers, regelen de entree en verkopen items uit de nostalgische MuseumShop. Wie horecawerk leuk vindt, kan ook aan de slag in de Koffiehoek waar de vrijwilligers diverse koffie en thee schenken met soms een gebakje of broodje erbij.

Verschillende functies

Wie van schrijven houdt, graag onderzoek doet en van de recente historie houdt, kan misschien wel meehelpen met de voorbereidingen van tentoonstellingen of nieuwe opstellingen. En wie het leuk vindt om kinderen te ontvangen en te begeleiden, kan als vrijwilliger aan de slag bij de Educatieve Dienst.

Voor alle functies geldt: leeftijd niet belangrijk, enthousiasme en betrokkenheid wel. Minimale beschikbaarheid is één dag of twee dagdelen per week. Aanmelden kan via e-mail: info@museumhoorn.nl . Eerst meer weten? Bel dan naar 0229-214001 en vraag naar Wim van de Water.