Paul Floris, Gerard Dobber en Ton Dekker: ijzer sterk team achter de wekelijkse bridgemiddag op maandag.
Paul Floris, Gerard Dobber en Ton Dekker: ijzer sterk team achter de wekelijkse bridgemiddag op maandag. Foto: Aangeleverd

Bridge Enkhuizen: wekelijkse bridgen op maandagmiddag start weer

Algemeen

ENKHUIZEN - Meer dan tien jaar geleden is op initiatief van Welwonen ouderenzorg gestart met een bridgemiddag op maandagmiddag in wijkcentrum De Bonte Veer. De organisatie is alweer een aantal jaar in handen van een drietal vrijwilligers: Gerard Dobber, Ton Dekker en Paul Floris. Wekelijks melden zich ongeveer 50 deelnemers. Voorlopig worden de bridgemiddagen in De Nieuwe Doelen georganiseerd.

‘Bridge is geen punten tellen!’

“Ooit is er een bridgecursus voor senioren geweest en toen was het na de cursus: en wat nu? Toen heeft Welwonen ouderenzorg gezegd dan gaan we hier in De Bonte Veer bridgen en zo is het bridgen elke maandagmiddag ontstaan. Ab Biesenbeek heeft het in het begin nog georganiseerd. Dat was nog wel leuk, want in zijn enthousiasme heeft hij gezegd: dat wil ik wel doen, maar hij had geen idee hoe hij dat moest organiseren. Tabellen uitrekenen enzo, wist hij veel.”

De Bonte Veer

Gerard Dobber kan er smakelijk over vertellen. “Tot Ab ging eten in De Bonte Veer en aan tafel kwam te zitten bij iemand met wie hij aan de praat raakte over bridgen. Dat was Cees Straat! En die heeft het toen zeker acht of negen jaar georganiseerd. De deelnemersaantallen groeiden gestaag. Totdat Cees begon te sukkelen met zijn gezondheid en ze een opvolging zochten en bij mij kwamen.”

Elke maandag

Gerard zelf bridget al sinds 2012 elke maandagmiddag. “In 2011 ben ik met pensioen gegaan en zodoende heb ik er tijd voor. Toen ze mij vroegen, zei ik: ik wil het wel doen als er mensen zijn die het direct van mij kunnen overnemen als ik er niet ben. En zo organiseren we het nu met z’n drieën: Ton Dekker, Paul Floris en ik.”

Het organiserend drietal heeft de taken goed georganiseerd. Gerard maakt de indelingen, verzorgt de uitslagen en mailt die naar de liefhebbers. Ton Dekker houdt zich bezig met de financiën en de prijsjes, Paul Floris ‘houdt zich bezig met het technische gebeuren’. Is bridgen dan zo ingewikkeld, vraagt de verslaggever die onbekend is met bridge. Een lachende Gerard: “Het is geen klaverjassen! Er zitten rekenprogramma’s achter, organisatieprogramma’s. Na afloop moeten de uitslagen berekend worden. Het is geen puntentellen...!”

Opgeven maandagmiddag bridge Enkhuizen

Vanaf maandag 6 september kan er weer gebridged worden, voorlopig in de Nieuwe Doelen. Iedere maand begint om 12.30 het inschrijven. Inschrijven tot 13.00 uur. Aanvang spelen: 13.15 uur Afloop ongeveer 16.30 uur. Er is direct een uitslag. Vanwege de coronamaatregelen start het bridgen niet in De Bonte Veer omdat het daar lastig is om anderhalve meter afstand te houden. 

Bridgen start daarom in de Nieuwe Doelen, waar tijdelijk naar uitgeweken wordt in verband met de coronamaatregelen. Als het weer mogelijk is, dan wordt er weer gebridged in De Bonte Veer.

Deelname kost 2,50 euro per persoon. Als iemand geen partner heeft, zorgt de organisatie voor een bridgepartner. Zie voor meer informatie: 0228 314386, 06 8291 4789 of 06 3734 9816.