Hertenkamp, Wilhelminaplantsoen 2.
Hertenkamp, Wilhelminaplantsoen 2. (Foto: aangeleverd)

Oproep: uitgebloeide bloembollen naar Hertenkamp

ENKHUIZEN - Hertenkamp Enkhuizen kan niet wachten tot ze open kunnen. "Maak een fleurig ommetje en breng je uitgebloeide bloembollen naar ons", vraagt Ofra Carmi van het Hertenkamp.

Massaal halen we de lente in huis. Na een paar weken is het gebeurd met de bloem en wat doen we met de uitgebloeide bloemen? Carmi: "Er is zoveel tijd en energie in het kweken van deze super bloembollen gestoken, geef ze een tweede leven." Daarmee doet Hertenkamp mee met de oproep Fleurig ommetje, een initiatief van Bijenlandschap/Groene cirkels, waar kinderboerderijen bij aangesloten zijn. Het hek mag voor bezoekers nog niet open, daarom het verzoek de bloembollen in de mand te doen die bij het hek staat.


Dat kan tot vrijdag 18 maart. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 Enkhuizen.

Vanwege de coronamaatregelen is het Hertenkamp voorlopig nog gesloten. Alles staat wel klaar om weer te beginnen zodra de deuren open mogen.

Volgende week gaan de scholen van start en we hopen weer met de klassen naar buiten te kunnen om te voelen, te ruiken en de natuur te beleven … bij ons in het Hertenkamp (voorheen De Witte Schuur) staat er alles voor klaar! Alle scholen in de regio West-Friesland genieten al ruim 20 jaar van een uitgebreid educatief programma waarbij juist de praktijk centraal staan. Het jaarprogramma wordt in samenwerking met IVN West-Friesland en MAK Blokweer uitgegeven. Het gaat bij ons om levensechte leersituaties. Bijvoorbeeld met een emmer en een schep waterdiertjes onderzoeken of met behulp van een GPS-apparaat bomen onderzoeken. Maar we bouwen ook een volledig energielab op school en de kinderen experimenteren met verschillende energiebronnen, stroomdraden en lampen. Niet te vergeten zijn al de speurtochten voor de aller jongste leerlingen waarbij ze al hun zintuigen moeten gebruiken; met een vergrootglas een bloem bestuderen of leren om afval als grondstof bekijken.

Kort gezegd, deze lessen onderscheiden zich juist in de praktische levensechte aanpak. Met een beetje aanpassingen kunnen we coronaproef aan de slag! We hopen dat de coronamaatregelen in de komende weken verder gaan versoepelen en de scholen meer vrij kunnen bewegen. Tot de zomervakantie staan veel goede-, leuke- en leerzame activiteiten voor de scholen op het programma. Om beter rekening met de coronamaatregelen te houden, zijn sommige lessen aangepast als workshops in de klas. Kijk op https://www.nmewestfriesland.nl/ voor het volledige programma of neem contact met ons op: www.hertenkampenkhuizen.nl

ENKHUIZEN - Fleurig ommetje Enkhuizen: Geef een tweede leven aan de (uitgebloeide) bloembollen. Staan ze ook bij jouw op de tafel of in de vensterbank? Een gezellige voorjaarsmandje met blauwdruifjes, narcissen en hyacinten? Straks zijn ze uitgebloeid en dan …. Maak dan een fleurig ommetje en breng je uitgebloeide bloembollen bij het Hertenkamp! Bij het hek staat een tafel, zet ze daar in de mand (liefst zonder aarde). Het voorjaar prikkelt en om dat gevoel van het nieuwe te versterken, halen we de lente in huis! Prachtig die manden en bakjes met bloembollen. Na een paar weken is het gebeurt met de bloem … wat doen we met de uitgebloeide bloemen? Met pijn in het hart gooien ze weer de in de groene rolemmer. Wat zonde eigenlijk. Er is zoveel tijd en energie in het kweken van deze super bloembollen gestoken, geef ze dus een tweede leven. Daarom is de actie ‘Fleurig ommetje' in het leven geroepen! Tot half maart kun je de uitgebloeide bloembollen bij ons inleveren - wij geven ze een tweede leven.Fleurig ommetje is het initiatief van ‘Bijenlandschap'/ ‘Groenecirkels' waar kinderboerderijen bij aangesloten zijn. Helaas mogen we het hek voor bezoekers nog niet open doen. Tot vrijdag 18 maart kun je de bloembollen in de mand, die bij het hek staat doen. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 Enkhuizen.


Met vriendelijke groet,

Ofra Carmi

PR & Educatie

Bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen

Wilhelminaplantsoen 2,

1601LS Enkhuizen

tel. 0228 320 310

info@hertenkamphenkhuizen.nl

www.hertenkampenkhuizen.nl


Afbeelding