Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Media Ukkie Dagen bij Bibliotheek Hoorn

HOORN - De Media Ukkie Dagen bij Bibliotheek Hoorn vinden van 26 maart tot en met 2 april plaats. De bibliotheek brengt dan het gebruik van verschillende media extra onder de aandacht en er worden leuke tips gegeven voor peuters en kleuters.

Alles over media voor de allerkleinsten

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van nul tot zes jaar. Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'.

Uitdagingen

Er is veel te doen bij de Bibliotheek Hoorn. Doe mee met de winactie en challenges op social media. Verschillende uitdagingen om aan de slag te gaan met rijke mediamomenten. Woensdag 31 maart is er een landelijk webinar door media-expert Denise Bontje voor ouders van jonge kinderen. Met tips en advies voor media voor de allerkleinsten. Ontvang daarnaast bij Bibliotheek Hoorn van 26 maart tot en met 2 april via de AfhaalBieb een speciaal voorleespakket met een Media Ontdek Pakket (zolang de voorraad strekt). In het pakket zit een media ontdekkaart met uitleg, een dobbelsteen, en een themakaart waarmee je opvoedtips (met en zonder scherm) voor peuters en kleuters kunt downloaden.


Meer informatie: www.bibliotheekhoorn.nl/mud .