Iedereen kan Boerderijdiploma halen bij Hoeve de Meeuw

SCHELLINKHOUT - Tijdens de zomer kan jong en ouder bij Hoeve de Meeuw, Dorpsweg 9a in Schellinkhout het boerderijleven beleven, proeven en ervaren. Dit is een actie van de LTO boeren en tuinders pakken uit. Elke woensdag en zaterdag tijdens de zomervakantie is er voor iedereen de gelegenheid om vanaf 16.00 uur hun boerderijbewijs te halen. 

Na een uitgebreide rondleiding waar op alle vragen antwoord wordt gegeven, mogen de deelnemers de kleine kalfjes melk geven. Daarna worden de koeien uit het weiland gehaald naar de melkstal. Daar worden ze gemolken. Van de romige melk van de koeien wordt boter gemaakt. De melk wordt afgeroomd en geroerd zodat de boter vrijkomt uit de room. Zoete karnemelk en boter blijven dan over. Tijdens deze middag kunnen bezoekers dit leren. Na een kleine overhoring gaan de deelnemers naar huis met een heus Boerderijbewijs en een medaille. Om 18.15 uur is het bezoek ten einde.

De kosten zijn inclusief een kopje koffie, thee of limonade 9 euro per persoon.

Wie verse melk mee naar huis wil, neemt een paar lege flessen mee, te koop voor 1 euro per liter, met een heerlijk pannenkoekrecept erbij. 

Om deel te nemen, graag opgeven via info@hoevedemeeuw.nl of bel boerin Monique, tel. 06-46990355. Wie met een groepje een andere dag wil, kan dat aanvragen. 

Meer uitjes op www.boerenentuindrspakkenuit.nl.