Het nieuwe decorum van de Blockeniers: prins Jut en adjudant Jul met de hofdames Lindsey en Manon.
Het nieuwe decorum van de Blockeniers: prins Jut en adjudant Jul met de hofdames Lindsey en Manon. Foto: aangeleverd

Carnavalsvereniging de Blockeniers in Blokker presenteert nieuwe prins en adjudante

Algemeen

BLOKKER - Carnavalsvereniging de Blockeniers heeft afgelopen zaterdag na een spetterende act de nieuwe prins, adjudante en hofdames gepresenteerd aan het rijk der Blockeniers. 

Voordat de act begon werd eerst afscheid genomen van het oude decorum, prins Skik (Gerard van Paassen), adjudant Bloid (Jonno Witziers ) en de hofdames Esmee en Marije. Voordat de prins de scepter weer aan de vorst van de Blockeniers teruggaf, werden eerst twee personen in het zonnetje gezet en zij kregen de titel ‘Blockeniers met een Gouden Randje’ mee. Hans van Gorkum, die gestopt is als secretaris, en huisfotograaf Marieke Munneke kregen deze oorkondes uitgereikt.

Toen was het tijd voor het nieuwe decorum. Als eerste kwam hofdame Lindsey Koeman onder het masker vandaan, daarna hofdame Manon van Santen. Als adjudante stond daar Nel van Santen. En wie zou dan de prins worden? Niemand minder dan René van Santen werd de nieuwe prins van de Blockeniers. Uniek dat een echtpaar prins en adjudante zijn. In hun regeerperiode over het rijk der Blockeniers gaan ze voor als prins Jut en adjudant Jul met de hofdames Lindsey en Manon, die weer de dochter van de prins en adjudante is. De Blockeniers zijn klaar voor hopelijk een mooi carnavalsseizoen.