Geniet van allerlei kraampjes, heerlijke lekkernijen, versieringen en andere prachtige lokale producten.
Geniet van allerlei kraampjes, heerlijke lekkernijen, versieringen en andere prachtige lokale producten. (Foto: Pixabay)

Kerstmarkt bij Stenen en Tegels bv

OPMEER - Vier dit jaar kerst bij Stenen en Tegels bv tijdens hun prachtige kerstmarkt in Opmeer. Een unieke buitenmarkt waar bezoekers volop kunnen genieten van allerlei kraampjes, heerlijke lekkernijen, versieringen en andere prachtige lokale producten. Daarnaast is Stenen en Tegels bv ook het juiste adres voor kerstbomen, met volop keuze uit verschillende formaten en soorten; van de bekende Nordmann tot de klassieke Omorika, in pot of gezaagd. 

Samen met lokale ondernemers

Corona heeft invloed op alle lagen van de samenleving, zo ook bij de ondernemers. Toen bij Stenen en Tegels bv de voorbereidingen werden getroffen om naast sierbestrating ook kerstbomen te verkopen, ontstond het idee om een aantal kraampjes te plaatsen waar bezoekers ook versieringen en lekkernijen konden aanschaffen. Het eerste belletje was naar de buurman, de kaasboer. Hij was direct enthousiast! De logische producten volgden: wijn, nootjes, een lokaal gebrouwen biertje, maar ook versieringen gemaakt door cliënten in de dagbesteding. Dit jaar is het aantal kramen ten opzichte van vorig jaar zelfs verdriedubbeld en is het aanbod dus nóg leuker! 

Dit jaar heeft Stenen en Tegels bv voor het eerst ook kerstpakketten verkocht met producten van deze lokale ondernemers. Wie volgend jaar zijn of haar medewerkers ook een kerstpakket wil geven, kan contact opnemen voor de mogelijkheden via www.stenenentegels.nl/contact .

De markt is geheel coronaproof en vindt buiten plaats aan De Veken 131 in Opmeer, maar wel overdekt door een tent. Er is een routing aanwezig, volop ventilatie en er staan ontsmettingsapparaten. De markt is te bezoeken op alle dagen van de week van 27 november tot en met 19 december (dus ook op zondag geopend). Meer informatie: www.stenenentegels.nl/kerst .