De nieuwe woningen hebben hun voordeur aan de straat het Noorderlicht.
De nieuwe woningen hebben hun voordeur aan de straat het Noorderlicht. (Foto: Wally Ooms)

Op Siriusstraat blijft het nog even stil

Vervolg van voorpagina


"Halverwege juli van dit jaar zou de oplevering zijn. Ik huurde particulier en had twee maanden opzegtermijn, dus in overleg met Intermaris heb ik mijn huur opgezegd per 1 augustus 2021. Helaas kreeg ik eind juni te horen dat de oplevering verplaatst was naar september in verband met storingen met de warmtepomp. Oké, dat is even balen, maar gelukkig mochten mijn dochter en ik bij mijn zusje logeren in de tussentijd."

'Na meerdere moeizame gesprekken zijn we tot een compromis gekomen'

Onrust

"Mijn spullen had ik ook bij mijn zusje opgeslagen, in de carport. In september kregen wij te horen dat het uitgesteld werd en dat Intermaris geen idee had wanneer het überhaupt klaar zou zijn. Toen sloeg de stress toe bij mij: waar moet ik naartoe met mijn dochter? Het is gezellig in huis, maar we leven nu met drie volwassenen en drie kinderen (puber, peuter en baby) in een huis. Dat brengt ook onrust met zich mee. Waar moeten mijn spullen naartoe? Die kunnen niet in de carport blijven staan. De afgelopen jaren heb ik mijn spullen diverse keren in mijn handen gehad en had nu bedacht: ik heb ze nog één keer in mijn handen. Nu heb ik nog een extra verhuismoment."

Klachtencommissie

"De reactie van Intermaris ('Net als u balen wij ook, maar wij kunnen niks voor u doen') maakte niet dat ik rustiger werd, maar juist nog meer stress kreeg. Hiermee ben ik naar de klachtencommissie gegaan en zijn Intermaris en ik, na meerdere moeizame gesprekken, tot een compromis gekomen. Het laatste bericht is dat de warmtepomp is geplaatst en nu vier weken zonder storing moet draaien. De oplevering zal in ieder geval ergens na de kerstvakantie zijn. Tot die tijd maken wij er het beste van bij mijn zusje en haar gezin."

Nova

Voor de laatste te realiseren flat zou al begonnen kunnen worden met heien en aansluitend met de bouw, maar er gebeurt niets. Dit terwijl de sloop al maanden geleden volledig is afgerond. 


Intermaris: "De werkzaamheden voor het laatste woongebouw aan het Noorderlicht, Nova, verlopen volgens de planning. We zijn nagenoeg gereed met het bouwrijp maken en hebben samen met Econic de plannen verbeterd. De voorbereidingen voor de bouw en de WKO zijn gestart. Dit zijn werkzaamheden die nog niet direct opvallen. We verwachten de eerste helft 2022 met de bouw te starten."