Voordat je iets koopt, is het slim om reviews van anderen te lezen.
Voordat je iets koopt, is het slim om reviews van anderen te lezen. (Foto: Adobe Stock)

Voorkomen dat je teveel betaalt

Steeds meer kledingwinkels doen mee aan Black Friday, maar laat je hierdoor niet te snel verleiden. Ga je op zoek naar kledingdeals, hanteer dan de 40%-regel. Ga niet voor minder dan 40% korting als je op zoek bent naar kleding, schoenen en accessoires. 


Er zijn uitzonderingen, aangezien sommige webshops ook stunten met gratis verzenden op Black Friday. In zulke gevallen is 30% korting op de nieuwe collectie + gratis verzenden natuurlijk een prima deal.

Voordat je iets koopt is het slim om reviews en beoordelingen van anderen te lezen. Niet alleen over het product, maar ook over de webshop, zodat je weet of je daar je geld wilt uitgeven. 


Een webwinkel moet minimaal één jaar (onder dezelfde eigenaar) ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel, minimaal een half jaar online actief zijn en zich daarnaast houden aan de wet ‘Verkopen op afstand’. 


Tijdens Black Friday kun je op prijsvergelijkende websites precies zien wat de échte deals van de dag zijn. Producten met een Black Friday-korting krijgen een handig icoontje, waarmee je in een oogopslag ziet dat je met een goede deal te maken hebt.


 Bovendien kun je op elke productpagina een prijsalert instellen. Je krijgt dan een mailtje op het moment dat jouw product onder een bepaalde prijs zakt. Zo betaal je nooit te veel voor je Black Friday-aankoop!