De heer Louwerman (97) is de enige bewoner in Westerhof die geen corona heeft gehad.
De heer Louwerman (97) is de enige bewoner in Westerhof die geen corona heeft gehad. (Foto: Rodi Media/IH)

Alle bewoners Westerhof gevaccineerd

ENKHUIZEN - Alle bewoners van Westerhof kregen woensdagochtend 21 april hun tweede vaccinatie tegen corona. De bewoners zijn gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Dirk Pieter Louwerman (97) werd als allerlaatste bewoner gevaccineerd, om iets voor half twaalf. Hij is de enige bewoner van Westerhof die géén corona heeft gehad.

De heer Louwerman is dit voorjaar wel kort opgenomen geweest in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn vanwege een vermoeden van corona. Hij heeft deze tijd als ‘een gevangenis’ ervaren, vertelt zijn zoon Willem Louwerman. Even dacht men dat hij corona had, maar dat bleek een blaasontsteking. Twee dagen later was hij gezond en wel weer thuis in Westerhof.

Nieuwe bewoners

Verzorgingstehuis Westerhof heeft een zware tijd achter de rug. Zeventien bewoners van de 32 zijn aan corona overleden. De meeste bewoners werden ziek. Ook veel verzorgenden kregen corona. In Westerhof wonen inmiddels al weer veel nieuwe bewoners. Op twee kamers na is alles weer bezet. Woordvoerder Els Harder: “In de eerste fase van corona zag je nog wel dat mensen terughoudend waren om in een verzorgingshuis te gaan wonen, maar dat werd in de tweede fase al veel minder. Mensen die hier wonen hebben zorg nodig. Het is geen kwestie van willen, wanneer de mogelijkheid zich voordoet om hier te wonen dan is dat noodzakelijk.”

Autorijden op negentigste

De heer Louwerman ontsprong de dans. Hij woont in Westerhof sinds 2016. Tot die tijd woonde hij nog zelfstandig en tot zijn negentigste reed hij zelfs nog auto.

Deze week werden ook zestigplussers in Enkhuizen volop gevaccineerd in de Westerkerk.