Maria en Jozef overnachten in een stal, omdat alle herbergen vol zijn.
Maria en Jozef overnachten in een stal, omdat alle herbergen vol zijn. (Foto: Adobe Stock)

De kerk en het kerstverhaal

Omdat het kerstfeest van oorsprong een christelijk feest is, brengen veel mensen tijdens de feestdagen een bezoek aan de kerk. 

KINDEREN KUNNEN MEEZINGEN MET DE LIEDJES EN LUISTEREN NAAR HET KERSTVERHAAL

Op kerstavond wordt er in veel kerken een speciale nachtdienst gehouden. Dit is een officieel begin van het kerstfeest én een moment om stil te staan bij de geboorte van Jezus. De dienst is meestal aangepast op mensen die niet zoveel van het evangelie weten. Vaak worden er voor de kerstdienst koren uitgenodigd om mooie liederen te gehore te brengen. In veel kerken wordt er gepreekt voor de kinderen. Het kerstverhaal wordt in kindertaal verteld én het is mogelijk om de kerstliedjes gezellig mee te zingen.

Drie herders

Het kerstverhaal gaat over Jozef en Maria, die een kindje verwachten. Zij moeten naar Bethlehem om zich in te schrijven. Keizer Augustus heeft hier opdracht toe gegeven. Jozef en Maria zijn al onderweg als Maria moet bevallen. Ze overnachten in een stal, aangezien alle herbergen vol zijn door de drukte. Veel mensen zijn namelijk onderweg naar hun geboortestad. In de stal wordt hun zoontje Jezus geboren. Niet veel later staat er een engel van de heer voor drie herders in de wei. Deze engel vertelt over de geboorte van de redder, de Messias. Deze drie herders gaan meteen op pad om het kindje Jezus te bezoeken. Het christelijke kerstverhaal is terug te vinden in De Bijbel.