Schrijfster Alisa Uriakhel-Bleijerveld toont een deel van haar collectie uitgegeven kinderboeken.
Schrijfster Alisa Uriakhel-Bleijerveld toont een deel van haar collectie uitgegeven kinderboeken. (Foto: aangeleverd)

Maak kans op een kinderboekje

MEDEMBLIK - Koningsdag is in aantocht en hoe leuk is het om met je peuter of kleuter weg te duiken in de bank en het educatieve boekje Koningsdag! te lezen?

'Lezen is een feestje', vindt Alisa

Schrijfster van Koningsdag! Alisa Uriakhel-Bleijerveld woont in Medemblik, is trotse moeder van twee dochtertjes van 4 en 6 jaar, juf van groep 5-6 en eigenaresse van de Happy Kids Collectie, in november 2020 gelanceerd.

Veel plezier

Alisa: "Met veel plezier heb ik gedichtenposters en een serie themaboekjes geschreven en geïllustreerd voor de peuter- en kleuterleeftijd. Daarnaast ontwierp ik ook een kaartenlijn. De boekjes zijn geschreven vanuit de ik- en wij-vorm en omschrijven herkenbare situaties die dicht bij de belevingswereld van peuters en kleuters staan".

Taalontwikkeling

De schrijfster vindt het fijn om door middel van de boekjes met tekst op rijm, inclusief woordkaarten, de gedichtenposters, passend bij de seizoenen, en de kinderkaartenlijn, bij te dragen aan hun taalontwikkeling.

"Naast de twaalf themaboekjes die ik heb uitgegeven, komt eind maart het boekje ‘Koningsdag!’ uit. In dit boekje worden jonge kinderen meegenomen in de tradities die bij Koningsdag horen; versieren van fietsen, de vrijmarkt, koekhappen en de Koning op televisie. Door het lezen van dit boekje wordt deze feestdag beleefd door onze kleine burgertjes", glimlacht Alisa.

Meer weten over Alisa en haar Happy Kids Collectie? Kijk dan op www.happykidscollectie.nl en Instagram.

Maak kans op een boekje

Alisa stelt drie boekjes beschikbaar aan de lezers. Stuur voor 1 april een e-mail naar redactie.med@rodi.nl, o.v.v. Koningsdag! Vergeet niet naam en adres te vermelden. De winnaars krijgen het boekje thuisgestuurd.