Het team dat de bezem door Hauwert haalde.
Het team dat de bezem door Hauwert haalde. (Foto: aangeleverd)

Hauwert is weer schoon

HAUWERT - Het zonnetje lacht de zwerfvuilrapers tegemoet als zij om 09.30 uur beginnen met het schoonmaken van de bermen in Hauwert.

"Het valt dit jaar mee en het lijkt wel elk jaar iets minder vies te worden", laat Marry de Groot weten. "Of de mensen gooien minder op straat, of het komt omdat de buurtbewoners af en toe wat zwerfvuil weghalen. Natuurlijk hopen we het eerste, want het is niet mooi om blikjes en ander afval tussen het gras of in de sloot te vinden. Sigarettenpeuken vinden we veel, meer dan vorig jaar, vooral op het parkeerterrein bij het dorpshuis en in de Tuinstraat. Ik vraag mij af of de mensen niet weten hoe giftig dit is, vooral voor kinderen. Ook vinden we dit jaar mondkapjes. Het is blijkbaar teveel moeite om ze mee naar huis te nemen. Langs de Tuinstraat vinden we diverse lege flesjes van één of andere sterke drank, veelal drijven ze in het water. Maar... langzamerhand wordt Hauwert weer helemaal schoon!! En dit dankzij de vrijwilligers onder leiding van Nel Hauwert die dit elk jaar weer organiseert. Jaap zorgt buiten voor de koffie, dat we op gepaste afstand met elkaar opdrinken. Nog even een foto maken en hopelijk ligt er volgend jaar iets minder afval, dat zou heel fijn zijn!"

Veel vrijwilligers hielpen 20 maart tijdens de Landelijke Opschoondag in Nederland. Mensen bewust maken van de troep die ze achterlaten. In Hauwert zijn behoorlijk wat vuilniszakken gevuld met zwerfafval. Neem het mee naar huis en gooi het daar weg.