Moeilijk om de administratie bij te houden? Schakel een boekhouder in.
Moeilijk om de administratie bij te houden? Schakel een boekhouder in. (Foto: Pexels)

Boekhouding moet op orde zijn

REGIO - Wie een eigen bedrijf heeft of start, weet dat de boekhouding op orde moet zijn voor de belastingdienst. Maar ook ZZP-ers en particulieren moeten zorgen dat hun administratie voor elkaar is. Zelf doen vergt kostbare tijd en precisie. Schakel een professionele boekhouder in, die geeft ondersteuning en begeleiding, en adviseert op fiscaal en administratief gebied.

Wie zijn administratie uit handen geeft, heeft meer tijd om te werken, contact te zoeken met klanten of plannen te maken voor de toekomst; de groei van het bedrijf. Of weet zeker dat belastingpapieren goed worden ingevuld en weet direct wat de teruggave of betaling wordt en komt later niet voor verrassingen te staan.

Nieuwe ontwikkelingen

Een accountant houdt te allen tijde de nieuwe nieuwe ontwikkelingen in de gaten van zijn vakgebied. Moet op de hoogte zijn van alle regels, die regelmatig wijzigen, verdwijnen of vervangen worden door... andere regels. Deze kennis wordt gebruikt met het invullen van de belastingformulieren. De klant profiteert dan van alle voordelen van de gunstige ondernemersregelingen, andere handige slimmigheidjes en betaalt nooit teveel belasting.

Voor 1 mei

De aangifte over 2020 moet vóór 1 mei 2021 verstuurd zijn naar de Belastingdienst. Is het op één of andere manier niet mogelijk? Vraag dan voor 1 mei uitstel aan. Dat kan tot 1 september 2021. De aangifte kan het beste ingediend worden in de tweede helft van maart.

Elke ondernemer of particulier moet een geordende administratie hebben om de belastingaangifte goed in te vullen. Gegevens mogen niet ontbreken. Geef het aan de boekhouder en die zorgt dat die op tijd naar de belastingdienst gaat. Sta niet voor verrassingen...