Een kind volgen in een traject van negen maanden.
Een kind volgen in een traject van negen maanden. (Foto: aangeleverd)

'Er is meer dan alleen maar sterkte'

"Bij Michael Nobbe Optiek kijken we verder. Er is namelijk meer dan alleen sterkte. Wat dacht u van de gezondheid en samenwerking van de ogen? Wij maken bij elke meting foto’s van het oog. Beoordelen wij meteen de eventuele staar en oogdruk, en kijken naar het netvlies."

Wordt er geen sterkte gemeten, maar zijn er wel klachten? "Dan kunnen wij aan de hand van een speciale meting toch verder meten. Deze heeft betrekking op de samenwerking van de ogen en heet een fixatie disparatie meting", licht Michael toe.

Voorkomende klachten:

hoofdpijn

vermoeide ogen

nek/schouder klachten

dyslexie klachten

concentratie

schakelen ver/dichtbij

Testen

"Ook doen we veel testen bij kinderen met dyslexie klachten, spelling en begrijpend lezen is dan een spelbreker. Dit onderzoek is gebaseerd op het samenwerken van de ogen. Andere kenmerken kunnen zijn: concentratie problemen en slordig handschrift. Na aanschaf van een bril blijven we de kinderen volgen in een traject van negen maanden. Goed om te weten is dat alle kinderen tot en met 12 jaar bij aankoop van een bril het tweede glas gratis krijgen."

Oogmetingen

"Naast de kundige oogmetingen hebben we natuurlijk de nieuwste brillenmode in huis. Elke drie maanden komen vertegenwoordigers over de vloer met de nieuwste brillen. Hieruit maken wij een selectie."

Bij Michael Nobbe Optiek worden de RIVM richtlijnen gevolgd in verband met corona. Apparatuur wordt gedesinfecteerd en mondkapjes opgezet. "Het mooie is als u aan tafel zit, u gewoon zonder mondkapje de brillen kunt passen en dat u voor alle zorgen behalve de oogmeting zonder afspraak welkom bent."

Michael Nobbe: "Bij Michael Nobbe Optiek kijken we verder dan alleen sterkte".