Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vrijwilligerspunt jongerenadviseurs

REGIO - Jongeren maken jeen maatschappelijke organisatie sterker, maar hoe vind je die? En, vooral; hoe blijven ze vrijwilligerswerk doen? 

Vrijwilligerspunt Westfriesland is van mening dat de jongeren zélf daar het beste antwoord op weten. Daarom zet Vrijwilligerspunt jongerenadviseurs in die organisaties helpen ‘verjongen’ door ze te adviseren over hoe jongeren te vinden én te binden. 

Verjongen is goed voor de duurzaamheid van een vrijwilligersorganisatie, waar veelal ouderen vrijwilligerswerk doen. Jongeren zorgen voor een frisse wind in de organisatie, maar veel organisaties kunnen hulp gebruiken bij het vinden en binden van jongeren. De jongerenadviseurs van Vrijwilligerspunt gaan deze organisaties helpen door zelf met de organisaties in gesprek te gaan. Want, deze jongeren zíjn de doelgroep en zijn expert in wat er speelt binnen hun eigen doelgroep en weten daarom wat wel en niet aansluit. De jongerenadviseurs van Vrijwilligerspunt gaan met de organisaties persoonlijk in gesprek en adviseren hen over hoe zij vrijwilligerswerk aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren.


De samenwerking met jongerenadviseurs is niet alleen waardevol voor de organisaties, maar ook voor de jongerenadviseurs zelf, vertelt Wisse Dudink, projectmedewerker bij Vrijwilligerspunt: "De jongerenadviseurs zijn zelf ook jonge vrijwilligers. Door met de vrijwilligersorganisaties in gesprek te gaan en hen te adviseren, kunnen zij ook een bijdrage leveren aan de maatschappij en tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Maar ook een mooi netwerk opbouwen, doordat ze met veel verschillende organisaties in contact komen.”


Hulp nodig bij het vinden en binden van jongeren? Meer informatie via Wisse Dudink via w.dudink@vrijwilligerspunt.com of bel 0229-216499.

Afbeelding