Bijeenkomst Inloophuis

MEDEMBLIK - Het Inloophuis herstart de bijeenkomsten voor mantelzorgers en naasten. 

De diagnose van een levensbedreigende ziekte is vaak de start van een nieuw, maar onzeker leven en daar is niet iedereen op voorbereid?  Naasten staan er niet alleen voor, maar zo voelt het vaak wel. De aandacht gaat uit naar de zieke en van de naaste/mantelzorger wordt verwacht ‘dat die het wel redt’. Veel van hen accepteren vanzelfsprekend hun nieuwe rol, maar ervaren ook een stuk onmacht.

De diagnose van een levensbedreigende ziekte heeft effect op eenieder uit de omgeving van de patiënt. Dit kan leiden tot overmatige bezorgdheid, maar ook tot negeren of er voor weglopen. Wat mag er van een naaste verwacht worden? Hoe creëert de mantelzorger tijd en ruimte voor zichzelf en belangrijk tijd voor ontspanning? Hoe een netwerk en hulptroepen mobiliseren? Een goed begin is het halve werk en hulp vragen is niet verkeerd. Om als naasten ook goed voor jezelf te zorgen, is het aangaan van een gesprek met alle betrokkenen dan ook een goede start.

Het Inloophuis helpt naasten/mantelzorgers graag op weg. Op de bijeenkomst gaat het gesprek over welke valkuilen er zijn. Hoe houdt men zich staande en bewaak grenzen. En wat kunnen de gemeente (WMO), zorgorganisaties, buurtzorg en vrijwilligers en artsen betekenen. 

Kom de tweede of vierde woensdag van de maand van 10.30 tot 12.30 uur naar Inloophuis Medemblik aan Oosterhaven. Meer informatie? Stuur een e-mail naar info@inloophuismedemblik.nl of bel tijdens kantooruren 06-10227488.