De rommelmarkt van Opperdoes dit keer niet in het dorpshuis, maar bij De Wegwijzer.
De rommelmarkt van Opperdoes dit keer niet in het dorpshuis, maar bij De Wegwijzer. (Foto: aangeleverd)

Veel aanbod op rommelmarkt

OPPERDOES - De jaarlijkse Opperdoezer rommelmarkt vindt 25 september van 09.00 tot 12.30 uur plaat. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar slag te slaan. De locatie is nieuw en ruimer dan ooit tevoren: het schoolplein van basisschool De Wegwijzer. Het concept is hetzelfde en het aanbod gevarieerd als altijd.

De rommelmarkt ging vorig jaar niet door, maar van alle kanten hoorde de organisatie de vraag wanneer die weer gehouden wordt. Daarom ging de organisatie op zoek naar een andere locatie. In plaats van hutjemutje in het dorpshuis een ruime markt in de frisse buitenlucht op het schoolplein van De Wegwijzer. Dit biedt extra veel ruimte om alle koopwaar uit te stallen.

Net als bij de voorgaande dertig edities wordt vrijdagavond 100% verse aanvoer van spullen uitgestald. En omdat de inwoners van Opperdoes nu twee jaar spullen hebben gespaard, is de verwachting dat er een groter aanbod van spullen is dan ooit tevoren. Denk aan onder meer elektra, brocante, ijzerwaren, klein meubilair, serviesgoed, keukengerei, speelgoed, vazen en bloempotten, boeken, spelletjes en puzzels. Zeker de moeite waard om te komen kijken of er iets passends tussen zit.

De volledige opbrengst van de rommelmarkt gaat naar goede doelen. Een deel van de opbrengst wordt gereserveerd om twee sponsorkinderen in Ethiopiƫ, die al jarenlang gesteund worden, weer een jaar verder te helpen. De rest wordt besteed aan noodhulp in Haiti. Dit land werd recentelijk getroffen door een zware aardbeving. En deze was nauwelijks voorbij of er raasde een tropische storm over het land. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om aardbeving-bestendige huizen in het getroffen gebied te bouwen.

Bij slecht weer gaat de markt niet door. Check op de dag zelf de Facebookpagina: Rommelmarkt Opperdoes. 


Afbeelding