Een mooie Dag der Dagen

We hebben het weer gehad! Tot het laatste moment de twijfel of het wel door zou gaan, maar gelukkig, we mochten weer. Een fantastische dag! Met dank aan Harddraverijvereniging Prins Hendrik.

Ik heb heel keurig de hele middag langs de baan gezeten, paarden kijken, maar zeker ook mensen. En natuurlijk even een biertje hier en een biertje daar. 

Van een paar biertjes word je niet slechter, maar uit een onderzoek blijkt dat in een paar Westfriese gemeenten, waaronder Medemblik, het drankgebruik bovengemiddeld is. Vaak wordt de norm gehanteerd van maximaal twee glazen per dag voor mannen en één voor vrouwen. Drink je elke dag? Dan ben je al snel een gewoontedrinker. Als een ander een frisje neemt, neem jij een biertje of wijntje.

De verslavingszorg geeft aan dat je elke week tenminste twee dagen achter elkaar geen alcohol moet drinken om niet het risico te lopen van een 'gewoonte-drinker' een alcoholverslaafde te worden. Is zo na de draverij niet een goed moment om hier eens bewust mee om te gaan? Praat er ook eens over met je vrienden!

En een arts zei eens tegen mij: "je kunt wel praten over hoeveel glazen alcohol je mag drinken, maar vergeet nooit: alcohol is altijd slecht!"

We willen allemaal lang leven en gezond blijven. Maar dat betekent wel dat je daar zelf wat voor moet doen! Of laten!


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com