Cristel en Saida zijn samen met de kinderen in de speeltuin.
Cristel en Saida zijn samen met de kinderen in de speeltuin. (Foto: Home-Start / Anneke Hymmen)

Steun en vriendschap voor gezinnen

Sinds vier maanden komt vrijwilliger Cristel (56) wekelijks bij het gezin van alleenstaande moeder Saida (32). Saida vertelt: "Na de verhuizing naar dit dorp voelde ik me alleen, ik kende hier niemand. De jeugdverpleegkundige van de GGD adviseerde mij Home-Start. Toen ik Cristel leerde kennen voelde ik meteen een klik. We doen nu samen met de kinderen leuke dingen. We kletsen en lachen veel. Cristel is als een vriendin voor mij, door haar voel ik me zelfverzekerder en blijer. Ik voel me minder eenzaam en durf sneller op andere mensen af te stappen. Het maakt echt een verschil!"

Home-Start maakt verschil

Home-Start ondersteunt ouders in de periode vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Vrijwilligers komen ongeveer een jaar lang een dagdeel per week bij een gezin om mee te denken over de opvoeding, voor een luisterend oor of bieden praktische hulp.

Als aanvulling op het huidige team van vrijwilligers, is Home-Start op zoek naar hartelijke, ruimdenkende mensen die nét even dat extra steuntje in de rug willen geven aan gezinnen in de regio Medemblik en Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Mensen met opvoedervaring, die goed kunnen luisteren en bereid zijn om een aantal uren per week een gezin te ondersteunen. De training start op woensdag 13 oktober en duurt drie ochtenden.

Belangstelling om maatje te worden? Of wie kent een gezin dat steun kan gebruiken? Neem contact op met coördinator Christine Samsom, c.samsom@humanitas.nl, 06-10959288 of kijk op www.home-start.nl.