Docent Steffen Snip geeft online blokfluitles.
Docent Steffen Snip geeft online blokfluitles. (Foto: aangeleverd)

Leer een instrument bespelen bij De Muziekunie

ENKHUIZEN/MEDEMBLIK - Bij De Muziekunie kan je een instrument leren spelen of leren zingen. Hoe werkt dat?

Een leerling kiest welk instrument hij graag wil leren bespelen. Op de website staat welke docent daarop lesgeeft. Neem contact op met de docent en maak een afspraak voor een proefles in een locatie bij jou in de buurt. Daarna beginnen de lessen. Die zijn meestal individueel en soms in kleine groepjes. Een leerling mag ook meedoen met de samenspelprojecten of optreden op één van de voorspeelavonden. Lid worden van één van de harmonie- of fanfare orkesten uit de regio kan natuurlijk ook! Door de corona-maatregelen mag samenspelen niet en de locaties zijn nog gesloten. Daarom geven de docenten les via Skype, Zoom of WhatsApp videobellen of sturen filmpjes als voorbeeld; thuis les via de computer of telefoon!

Nieuwe plannen worden gemaakt voor projecten, open dagen en nieuw aanbod. De popafdeling van De Muziekunie heeft een nieuwe opzet; gebruik wordt gemaakt van online lesmateriaal, in combinatie met live repetities, voor leerlingen die graag in een band willen spelen.

De gemeenten subsidiëren De Muziekunie. Ze vinden het belangrijk dat de tarieven voor leerlingen onder de 21 jaar laag blijven. Nog geen instrument? Bij Stichting Instrumentenfonds Westfriesland is voor een klein bedrag een instrument te huren. Dat is handig als je nog niet zeker weet of het instrument bij je past. Meer informatie hierover bij De Muziekunie.

Meer weten?

www.demuziekunie.nl

Docent Gisla Bruitsman geeft klarinetles via de computer.