Dierenambulance Hoorn heeft een alternatief voor spoeddiensten.
Dierenambulance Hoorn heeft een alternatief voor spoeddiensten. (Foto: aangeleverd)

Ophef over dienstregeling dierenartsen

REGIO - De dierenartsen die zorgde voor de spoeddiensten in West-Friesland hebben eerder deze maand hun spoeddienstregeling beperkt. Spoeddiensten van maandagavond tot en met zaterdagavond tot 22.00 uur en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur worden nu verzorgd door samenwerkende de dierenklinieken.

Na 22.00 uur en de overige uren van zon- en feestdagen worden spoedgevallen doorverwezen naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Dierenambulance Hoorn nam meteen actie en vond een alternatief.

Fred Perrier van Dierenambulance Hoorn: "Vanuit Hoorn waren we naar Amsterdam toe niet alleen veel langer onderweg, deze verandering zorgde ervoor dat wij voor een langere tijd niet beschikbaar waren voor andere spoedgevallen." Perrier geeft aan dat deze beslissing buiten hen om genomen was, maar dat zij meteen op zoek gingen naar een alternatief. En dat kwam sneller dan verwacht. Binnen een paar dagen vond de dierenambulance een kliniek die, alleen voor de dierenambulance, een uitzondering maakt voor spoedgevallen van gewonde dieren zonder eigenaar. "Ik ben blij dat wij zo snel een kliniek in West-Friesland vonden die ons 's nachts bijstaat voor spoedgevallen."

De regeling geldt niet voor particulieren. Diereneigenaren in West-Friesland worden na 22.00 uur nog steeds doorverwezen naar Amsterdam. Zij reageren bezorgd en verontrustend. "Nu maar hopen dat 45 minuten rijden naar Amsterdam er niet voor zorgt dat het te laat is voor je aankomt."

De kliniek die de dierenambulance Hoorn bijstaat heeft de capaciteit niet om ook particulieren te helpen. Perrier hoopt dat dierenartsen in West-Friesland met een oplossing komen om ook particulieren bij te staan. Vooralsnog is er nog geen alternatief en moeten particulieren nog steeds naar het verre Amsterdam rijden.

Dierenambulance Hoorn heeft een alternatief voor spoeddiensten.