Spijkerpoepen tijdens Koningsdag 2020.
Spijkerpoepen tijdens Koningsdag 2020. (Foto: Rodi Media/AO)

Hoe vier jij Koningsdag?

REGIO - Al een idee hoe je 27 april Koningsdag gaat vieren? Heb je al gekeken op de site van de oranjecomité of -vereniging van jouw kern? Daar staat vast of de vrijwilligers iets hebben georganiseerd... of niet, want grote evenementen mogen niet doorgaan.

Verzin iets leuks wat wel kan

In West-Friesland kozen veel verenigingen ervoor om het hele oranjefeest niet door te laten gaan. Een alternatief is thuis op televisie naar Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Amalia Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane te kijken. Zij zijn deze dag aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

Of... verzin met je gezin iets leuks om te doen. Pas vanaf 28 april komen er waarschijnlijk milde versoepelingen, dus net een dag te laat. Er mogen dan twee bezoekers komen in plaats van eentje. De avondklok vervalt en heel misschien mogen terrassen en winkels open.

Spelletjes

Ouders bedenk wat wel kan! Maak een leuk parcours in de tuin met diverse activiteiten om te doen, denk aan spijkerpoepen of vul flessen met water en probeer die om te schoppen met een bal. Maak er een soort kinderspelen van. Ook leuk om zelf mee te doen!

Of breng een toast uit op de koning zijn verjaardag. Iedereen hoopt natuurlijk op mooi weer. Gezellig buiten zitten en genieten van een vrije dag. Of lekker 'prieken' in je tuin. Uitzonderingen daargelaten, want de supermarkten zijn natuurlijk open die dag.


Goede hoop dat volgend jaar weer uitbundig Koningsdag gevierd kan worden.