De Waarderingsspeld voor een enthousiaste mevrouw Lamers.
De Waarderingsspeld voor een enthousiaste mevrouw Lamers. ((Foto: gemeente Medemblik))

Waarderingsspeld voor Hannie Lamers uit Wognum

Algemeen

Hannie Lamers ontving woensdag 17 november, uit handen van wethouder Joset Fit, de zilveren Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik. De speld werd uitgereikt ter erkenning en waardering voor de jarenlange inzet van de Wognumse voor de gemeenschap.

Hannie (84) heeft zich binnen de gemeenschap van Wognum altijd zeer actief en betrokken getoond. In 1978 was zij mede oprichter van Hulpcentrum Wognum en van daaruit richtte zij in 1979 de balletvereniging Pas de Deux op. Daarna was zij nauw betrokken bij de omvorming van de leegstaande oude Theresiaschool tot cultureel centrum ’t Trefpunt.

Sinds 1983 en tot op de dag van vandaag is Hannie voorzitter van Pas de Deux. Dat deed en doet ze nog altijd met veel bevlogenheid, vol overtuiging en met oog voor een goede sfeer en gezelligheid. Al meer dan 40 jaar! Onder haar bezielende leiding hebben vele geweldige uitvoeringen plaatsgevonden; onder meer in Leekerweide, bij Wijngaard Saalhof en in Schouwburg Het Park – waar Pas de Deux optrad samen met Fanfarevereniging Ons Genoegen.

Balletvereniging Pas de Deux is niet het enige waar Hannie zich vrijwillig voor heeft ingezet. Zij was ook actief binnen de VVD in de commissie Welzijn Sport en cultuur en vrijwilliger bij Cromme Leeck en bij toneelvereniging Oefenschool.
Tot op de dag van vandaag is zij nog altijd voorzitter van Pas de Deux en actief bestuurslid van ’t Trefpunt.

Het bestuur van balletvereniging Pas de Deux en gemeente Medemblik zijn Hannie zeer erkentelijk voor haar jarenlange inzet en toewijding. Daarom ontvangt zij de Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik.