Wat ik niet begrijp

Voor jaren waren wij in Nederland een rijk land en ik bedoel dan in geld. Tenminste, zo lijkt het mij, want de overheid geeft zo’n beetje overal geld aan uit. 

Subsidies, vooral soms in mijn ogen onzinnige uitgaven, zoals: de stimulatie voor het gebruik van wind- en zonne-energie. Maar vooral veel geld gaat naar de arme landen. Maar ook bijvoorbeeld voedsel en hulppakketten. Daar kan ik wel wat voor voelen. Donaties niet in geld, maar het lijkt mij beter om dat in de vorm goederen te doen, zoals ingeblikt eten. Dit is altijd beter dan van het geld dat over de wereld gaat mogelijk wapentuig kopen.

Wij beschikken over voldoende middelen om goederen/donaties te verschepen, voor onder meer Afrika of verder over de wereld. Tenslotte loopt daar ook de postbode of zijn er hulporganisaties. 

Kijk, voedsel in blijft jaren goed én, let wel, er zijn vele lekkere dingen ingeblikt. Zelfs ingrediënten vanuit Afrika. Na verwerking kunnen deze producten ook kant en klaar teruggaan. 

In mijn ogen is het onnodig om geld in te zamelen, of zilverpapier zoals wij vroeger deden, om de ’arme’ kindjes daar te helpen van de hongerdood. En als wij maar voldoende voedsel die kant opsturen waar ze het hard nodig hebben, zal het voor sommigen onnodig zijn om naar Europa te gaan voor een beter bestaan. 

Het is hier koud, er heerst woningnood, het gas raakt op... Wat moet je in ons kikkerlandje doen? Blauwbekken, rillen in je tuig? Wij rijke landen moeten ervoor zorgen dat het ook beter gaat in landen die het niet zo goed hebben. Dan kunnen de mensen daar blijven en wij sturen regelmatig voedsel. En hier worden zo de subsidiegelden goed besteed en de ondernemer vaart hier wel bij.


Reacties naar peter.koomen300@gmail.com