KBO heeft frisse wind nodig

MEDEMBLIK - De ouderenvereniging KBO in Medemblik bestaat al ruim zestig jaar met nu nog ruim driehonderd leden, tussen de 50 en 93 jaar. 

Landelijk wordt er samengewerkt met het PCOB en wordt er gezamenlijk een ledenblad uitgegeven. Deze wordt door vrijwilligers van de afdeling Medemblik rondgebracht. Belangrijk is de belangenbehartiging en zorg voor elkaar. Op www.uniekbo.nl is te zien op welke terreinen de KBO actief is.

Plaatselijk is de ledenadministratie, rondbrengen ledenbladen en kaartjes/cadeautjes met verjaardagen en Sinterklaas goed geregeld. Maar de activiteiten staan op een laag pitje en er zijn zoveel leuke, interessante dingen die georganiseerd kunnen worden.

Het bestuur heeft met spoed vers bloed nodig. De bestuursleden worden ouder, sommige besturen al jaren en nieuwe ideeën gebruiken zijn van harte welkom Wie 50 jaar is, kan in het bestuur komen en mede zorg dragen voor een levendige club. Gewone bestuursleden zijn nodig, maar ook een nieuwe secretaris en penningmeester. En buiten het bestuur is een webmaster nodig.

Dus jongere ouderen met energie en ideeën om wat voor de medemens te betekenen, kunnen zich aanmelden. Stuur talenten niet met pensioen. Het kan niet zo zijn dat een in de basis goed opgezette club wordt opgeheven en de leden in de steek gelaten.

Kijk voor informatie een paar ledenbladen in. Aanmelden kan bij voorzitter Thomas van Hulsen, tel. 0227-547030 of martho2@hetnet.nl.