Pim zoekt een lief baasje.
Pim zoekt een lief baasje. (Foto: aangeleverd)

Deze week aandacht voor een mooie, zwart-witte kater in de opvang. Het gaat om Pim.

Hij kwam binnen als ‘wilde’, gewonde kater. Dit veranderde al snel naar een wat afwachtende, vriendelijke kater. Hij had enorm last van een abces in zijn achterpoot. Verder zat hij onder de ‘vechtplekjes’, teken en plekjes die waarschijnlijk van een vlooienallergie zijn overgebleven. Belangrijk is het voor Pim om de vlooien goed te blijven bestrijden.

In de opvang is hij, nadat hij genezen is, klaargemaakt voor herplaatsing. Hij is in gedrag wat ‘stoerder’ geworden, want hij laat nu duidelijk merken als hij iets niet wil. In de vrije ruimte moet hij even wennen, maar als hij zich vrijer voelt, wil hij graag aangehaald te worden.

Mogelijk heeft Pim enige tijd gezworven, want eten is heilig voor hem. Hij duikt er soms op af, alsof hij lang geen eten heeft gehad. Dit kan na enige tijd verminderen, maar mogelijk is het een gewoonte geworden van hem en hoort dit bij hem. Omdat Pim duidelijk aangeeft dat hij ergens genoeg van heeft, is hij niet zo geschikt voor jonge kinderen. Hij begrijpt ze niet en zij begrijpen hem nog niet. Hij zoekt een plek met niet teveel prikkels, waar hij op den duur naar buiten kan, want de vrijbuiter in hem heeft dit zeker nodig.


Belangstelling en kennismaken? Bezoek in de dierenopvang is alleen op afspraak, dat kan telefonisch via 0224-551818.