Hoe behoud ik plezier in mijn werk?
Hoe behoud ik plezier in mijn werk? (Foto: archief Rodi Media)

Met plezier naar je werk gaan

REGIO - Plezier houden in je werk... dat is toch wel een dingetje. Het kan zijn dat je in het begin super enthousiast was, maar na verloop van tijd komt de klad er een beetje in. Hoe kan je er nu voor zorgen dat je met plezier naar je werk blijft gaan?

Door corona moesten veel mensen thuis werken, maar daar komt binnenkort een einde aan. Het advies ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ verandert op 26 juni. Werknemers die nu nog thuis werken, mogen in overleg met hun werkgever maximaal de helft van hun tijd ook op kantoor werken. Op kantoor geldt altijd de 1,5 meter maatregel, ook in de lift of de kantine. Maar... het mooie hiervan is, dat je tijd kunt verdelen tussen werk en kantoor. Een balans vinden die voor jou plezierig werkt.

Buiten werken

Het valt af en toe niet mee voor de mensen die buiten werken. De temperaturen in Nederland zijn in de zomer regelmatig tropisch te noemen. En zoals in Nederland het geval is: 'gewoon doorgaan', is dat niet in bijvoorbeeld Spanje of Italië zo. Daar gaan de werknemers 'op tuk'. Aangezien dat hier niet kan, is het heel belangrijk om voldoende water mee te nemen. Zorg dat je in de schaduw schaft!

En heel belangrijk is humor op het werk. Een geintje op zijn tijd, maakt de dag weer wat plezieriger.

Goed bewegen

Bewegen is ook heel belangrijk, vooral als je een kantoorbaan hebt en de hele dag achter de laptop of computer zit. Neem regelmatig een 'break', sta even op, zet een bak thee of koffie. Loop een rondje in het gebouw of eromheen, neem de trap. Mensen zijn sociale wezens, verbondenheid is belangrijk voor plezier op het werk. Zoek elkaar op, ga een gesprek aan, toon belangstelling. Je zal zien dat je met meer plezier naar je werk gaat.